W 2002 roku destylarnia Glenfiddich zaprezentowała nową edycję swojej whisky 21 letniej. Ta wersja po 20 latach leżakowania w beczkach po bourbonie, finiszowała 4 miesiące w beczkach po kubańskich rumach. Ciekawostką jest fakt, że pomimo bardzo dobrych opinii, whisky ta nigdy nie trafiła na rynek amerykański z powodu embarga, nałożonego w 1960 roku, na wszystkie produkty z Kuby. Pomimo zmiany nazwy, dla amerykańskich władz, produkt ten jest nadal zbyt kubański.
Aromat: bardzo bogaty, banany, pomarańcze, goździki, gruszka, toffi, karmel, cynamon, imbir, kandyzowane owoce, trochę dębu
Smak: orzech w czekoladzie, pomarańcza, karmel, jabłko gruszka, kawa, cynamon, szczypta pieprzu
Finisz: bardzo długi, mleczna czekolada, skórka pomarańczowa, lekka nuta ziołowa
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791