Pierwszy biały wermut powstał w Savoie w 1891 roku. Słodki i aromatyczny de Chambéry jest ulubionym trunkiem wielu smakoszy i pomimo upływu wielu lat wciąż jest ponadczasowym symbolem elegancji. Dolin Blanc posiada zdecydowanie brdziej złożony charakter i jest słodszy od „wytrawnego". W skład jego wchodzi około 32 roślin i przypraw m.in.: hibiskus, bazylia, cynamon, alpejska artemezja oraz goryczka.
Można spożywać solo, jednak warto choć raz spróbować z likierem owocowym, zgodnie z tradycją „Chambery-cassis", która była mocno podtrzymywana przez Hemmingwaya. W przypadku koktajli, wermut Dolin Blanc doda odrobinę pikantnej nuty.
Kolor: wyraźny, lśniący;
Zapach: świeżo zerwane rośiny alpejskie, aromat kamfory oraz nut cytrusowych;
Smak: nuty botaniczne o jedwabistej konsystencji, czarny bez, migdały oraz brzoskwinie;
INFOLINIA 535 50 50 60
SKLEP 600 961 791